Portakallı Kurabiye Tarifi
Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker mikserle çırpılır.
- Yumurta sarısı ve rendelenmiş portakal kabuğu eklenir.
- Un ve kabartma tozu da eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sona yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Ortalarına parmağımızla veya havan eliyle bastırılarak çukurlar açılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğuyunca ortalarına portakallı kremadan birer tatlı kaşığı konulup üzeri düzeltilir.
- İstenirse kurabiyelerin üzerine ince kesilmiş bir parça portakal konularak servis edilir.
- 1 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
Yapılışı:
- Portakalların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle bir portakalın kabuğu rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
- Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağı eklenir.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- Krema soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.