26 Şubat 2021 Cuma

PORTAKAL KREMALI KURABİYE

Portakallı Kurabiye Tarifi 
Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu  
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 2 su bardağı un 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker mikserle çırpılır. 
  • Yumurta sarısı ve rendelenmiş portakal kabuğu eklenir. 
  • Un ve kabartma tozu da eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur. 
  • Üzeri örtülerek yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sona yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 
  • Ortalarına parmağımızla veya havan eliyle bastırılarak çukurlar açılır. 
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında  kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. 
  • Kurabiyeler soğuyunca ortalarına portakallı kremadan birer tatlı kaşığı konulup üzeri düzeltilir.
  • İstenirse kurabiyelerin üzerine ince kesilmiş bir parça portakal konularak servis edilir.
Portakallı Krema Malzemeleri:
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 4 tatlı kaşığı buğday nişastası 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi 
Yapılışı:
  • Portakalların suyu sıkılıp, süzülür.
  • Rendenin ince gözüyle bir portakalın kabuğu rendelenip, eklenir.
  • Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
  • Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağı eklenir.
  • Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
  • Krema soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...