17 Şubat 2021 Çarşamba

BAL KABAKLI HUMUS

Bal Kabaklı Humus Tarifi 
Bal Kabaklı Humus Nasıl Yapılır
Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 su bardağı pişmiş balkabağı 
  • 1 çay bardağı tahin 
  • 2 diş dövülmüş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Kabak çekirdeği 
  • Susam 
Yapılışı: 

  • Bal kabağı fırında karamelize oluncaya kadar pişirilir veya çok az suyla tencerede haşlanıp, fazla suyu süzülüp püre haline gelinceye kadar ezilir.
  • Haşlanmış nohutların kabukları çıkartılıp, pişmiş bal kabağı, çifte kavrulmuş tahin, dövülmüş sarımsaklar, limon suyu, kimyon ve tuz da eklenerek pürüzsüz bir hal alana kadar mutfak robotunda karıştırılır.
  • Tabağa alınan humusun üzerine zeytinyağı gezdirilip kavrulmuş kabak çekirdekleri ve kavrulmuş susam serpilerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...