Bal Kabaklı Humus Tarifi
Bal Kabaklı Humus Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı pişmiş balkabağı
- 1 çay bardağı tahin
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kabak çekirdeği
- Susam
Yapılışı:
- Bal kabağı fırında karamelize oluncaya kadar pişirilir veya çok az suyla tencerede haşlanıp, fazla suyu süzülüp püre haline gelinceye kadar ezilir.
- Haşlanmış nohutların kabukları çıkartılıp, pişmiş bal kabağı, çifte kavrulmuş tahin, dövülmüş sarımsaklar, limon suyu, kimyon ve tuz da eklenerek pürüzsüz bir hal alana kadar mutfak robotunda karıştırılır.
- Tabağa alınan humusun üzerine zeytinyağı gezdirilip kavrulmuş kabak çekirdekleri ve kavrulmuş susam serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.