10 Şubat 2021 Çarşamba

KÖRMEN KÖFTESİ

Körmen Köftesi Tarifi
Körmen Köftüsü Tarifi
Körmen Köftüsü Nasıl Yapılır
Yabani Pırasa Mücveri Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 demet körmen
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  • Körmenler (yabani pırasa) yıkanıp, pırasa gibi ayıklanır.
  • Olabildiğince ince kıyılıp, çok az tuzla ovulur.
  • İnce kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılır.
  • Yumurta, tuz, karabiber ve şekil verecek kıvama gelecek kadar un eklenerek yoğurulur.
  • Zeytinyağı konulup kızdırılmış tavaya bu karışımdan kaşıkla küçük parçalar halinde konulup üzerine bastırılarak biraz yayılır.
  • İki tarafı da kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, tercihen yoğurtla servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...