Körmen Köftesi Tarifi
Körmen Köftüsü Tarifi
Körmen Köftüsü Nasıl Yapılır
Yabani Pırasa Mücveri Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet körmen
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Körmenler (yabani pırasa) yıkanıp, pırasa gibi ayıklanır.
- Olabildiğince ince kıyılıp, çok az tuzla ovulur.
- İnce kıyılmış dereotu ve maydanozla karıştırılır.
- Yumurta, tuz, karabiber ve şekil verecek kıvama gelecek kadar un eklenerek yoğurulur.
- Zeytinyağı konulup kızdırılmış tavaya bu karışımdan kaşıkla küçük parçalar halinde konulup üzerine bastırılarak biraz yayılır.
- İki tarafı da kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, tercihen yoğurtla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.