14 Nisan 2018 Cumartesi

KARIŞIK OTLU ÇÖREK

Otlu çörek tarifi
Karışık otlu çörek tarifi
Çörek tarifi
Rulo çörek tarifi
İnstant mayalı tarifler
     Bu mevsimde pazarlarda otlar o kadar çok çeşitli, taze, yemyeşil ve göz alıcı ki almadan duramıyorum. Sevdiğimiz otlardan çoğu zaman ayrı ayrı alsam da, karışık ot olarak satılan içinde pek çok ot çeşidini barındıran karışık otları da ayrıca karıştırmaya gerek kalmadığından tercih ediyorum. Bu defa aldığım otların içinde görebildiğim kadarı ile; arapsaçı, leylek gagası, gelincik, körmen, ebegümeci, ısırgan, kazayağı otu ve labada vardı. Genellikle böreğini, yemeğini veya yumurtalı kavurmasını yaparız ama bu defa közlenmiş biberli çörek tarifimden esinlenerek çöreğini yaptım.Siz bu kadar ot çeşidi bulamayacağınız bir coğrafyada iseniz, aynı tarifi ıspanak, pazı, taze soğan, pırasa gibi daha bulunabilir malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı bardağı ılık süt 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi:
  • Yarım kilogram karışık ot 
  • 1 su bardağı kaşar loru
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Karışık otun taze, yeşil kısımları ayrılıp, bir kaç defa yıkandıktan sonra süzgece alınıp, süzdürülür.
  • İnce ince kıyılan otlara biraz tuz eklenip, suyu elimizle sıkıldıktan sonra baharat ve lor eklenerek bekletilir.
  • Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için sıcak bir yerde yarım saat bekletilir.
  • Tekrar yoğurulup, tezgaha alındıktan sonra hamur iki parçaya bölünür.
  • Her parça unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında ince uzun dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Açılan hamurun üzerine hazırlanan iç malzemesi yayılır.
  • Hamur sıkıca rulo yapılıp, rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilir.
  • Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Tepside yarım saat daha kabarması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Karışık ot olayını hiç denemedim ben. Aslında otları severim ama ev halkı işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenmez mi hiç :) Yemeği, böreği, gözlemesi, çöreği hiç bir şey yapamazsanız kavurup yumurta kırın bir çeşidini olsun severler diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Nergis hanım bu otlarla karışık aş otu olarak satılır bizim buralar da...Peki siz bulgurla susuz Sadec E otların kendi suyuyla pişen pilavını denediniz mi?inanın harika oluyor.Bu karışık otları seven biriyseniz o pilavı da denemenizi tavsiye ederim...Çörek fikri de süpermiş ama hiç denememiştim fikir oldu..Elinize sağlık..BERAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otlarla karışık bulgur pilavı yapıyorum ama su koymadan hiç yapmadım. Otların suyu pilavın pişmesi için yeterli oluyor mu, denemek lazım.Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...