İç Bakla Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı kışlık domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Baklaların önce dış sonra da iç kabukları çıkartılıp, yıkanır.
- Kuru soğanlar ve taze soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates püresi ve tuz da eklenip, biraz pişirilir.
- Dış ve iç kabukları çıkarılmış baklalar da eklenip çok kısa sürede pişeceği için yanından ayrılmadan kontrollü olarak pişirilir.
- İnce kıyılmış dereotu da eklenip ocaktan alınır.
ah ah işteee :)
YanıtlaSilBu mudur :) Neyse ki daha vakti geçmedi pazarlarda çok var :)
Sil