Değişik Patates Salatası Tarifleri
Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
- 10-12 adet patates
- Yarım kilogram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 6 adet bıldırcın yumurtası
- 2 adet salatalık
- 2 demet dereotu
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 2 adet kiraz domates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 10 adet karpuz kapari turşusu
- 6 adet büyük boy siyah zeytin
- 2 adet kornişon turşu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler iyice yıkanıp, yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabukları soyulan patatesler sıcakken hiç pütür kalmayana kadar ezilir.
- İyice ezilen süzme yoğurttan üç yemek kaşığı yoğurt, mayonez, zeytinyağı, baharatlar, tuz, ince kıyılmış dereotu da eklenerek iyice karıştırılır.
- Olabildiğince minik küpler halinde doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, kornişon turşu, haşlanmış bezelye ve havuçlar da eklenip karıştırılır.
- Hazırlanan karışım streç film ile sarılmış derin bir kaseye konulup, üzeri de streçlenerek buzdolabında bekletilir.
- Salatalıklar ve havuç ince ince halkalar halinde doğranır.
- Bıldırcın yumurtaları haşlanıp, kabukları soyulur.
- Buzdolabından çıkartılan salata ters çevrilerek servis tabağına alınıp, etrafındaki streç film çıkarılır.
- Patates salatasının her tarafına hiç pütür kalmayana kadar iyice ezilmiş yoğurt sürülüp üzerine kalan dereotları incecik kıyılarak yapışması sağlanır.
- Salatanın en üstüne tatlı kaşığı ile süzme yoğurt parça parça konulup, bıldırcın yumurtaları, salatalıklar, havuçlar, domates dilimleri, kırmızı biber halkaları, zeytin ve kapari taneleri istenen şekilde yerleştirilerek süslenir.
Görüntü muhteşem, ayrıca tadabildiğim için de şanslıyım. Nefisti ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Müberra'cığım :)
Sil