Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gram buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
- Hepsi birlikte karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
- Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
- Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
- İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
- Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
- Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.