16 Nisan 2019 Salı

KREMALI MİNİ PASTACIKLAR

Kremalı Pasta Tarifi
Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 200 gram buğday nişastası 
  • 1 paket kabartma tozu 
Kreması:
  • 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
  • İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
  • Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
  • Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...