İzmir Bombası Nasıl Yapılır
Bomba Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Bomba Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 400 gram kakaolu fındık kreması ( nutella, sarelle vb.)
- 2,5 su bardağı un
- Hamuru açmak için buğday nişastası
Yapılışı:
- Kakaolu fındık kremasından birer tatlı kaşığı dolusu 15-20 adet alınıp, yağlı kağıt üzerine yan yana konularak buzdolabında bekletilir.
- Derin bir kaba unun yarısı, oda sıcaklığında tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, susuz tarafından yoğurt ve kabartma tozu konulup karıştırılır.
- Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, biraz nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile yırtılmayacak incelikte açılır.
- Açılan hamurların ortasına buzdolabından çıkarılan fındık kreması konulup kapatılır.
- Hamurun alta gelecek fazlalığı makasla kesilir.
- Kesilen kısım alta gelecek şekilde düzeltilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşene kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine istenirse pudra şekeri elenip, tercihen ilk sıcaklığı geçince servis edilir.
ay daha yakınlarda yediydim de hem instaya fotisini koydum, cevizli kömbe ile birlikte, hem de bir öykümde yazdımdı yaa. tarifini bilmiyodum holeey :)
YanıtlaSilİnstagramda takip ediyormuşum ama paylaşımları neden göremiyorum acaba ?
Silİzmir'de artık her yerde satılıyor ama İzmir dışında yaşayanlar için tarif işe yarayabilir :)