19 Nisan 2019 Cuma

PEYNİRLİ PİŞİ

Pişi Tarifi
Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
 Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • 5 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Tuz 
  • 2,5-3 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 1 çay bardağı beyaz peynir veya lor
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Zeytinyağı 
 Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir kaba alınıp, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenir.
  • Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur tezgah üzerine alınıp, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır.
  • Karelere kesilen hamurun üzerine peynirli, maydanozlu iç malzemesinden konulup, üç tarafı sıkıca kapatılır.
  • Kızartma tenceresine zeytinyağı konulup kızdırılır.
  • Üçer dörder yağa atılan pişilerin üzerine kaşıkla kızgın yağ atıla atıla çevirerek kızartılır.
  • Kızaran pişiler kağıt havlu üzerine alınıp, tercihen sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. ay vallahi sen bizim aileden gibisin yaa oleeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak zevkimiz aynı demek ki, ne güzel bir gün bir sofrada buluşalım :) sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...