Peynirli Pişi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 2,5-3 su bardağı un
İç Malzemesi:
- 1 çay bardağı beyaz peynir veya lor
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Maydanoz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Zeytinyağı
- Unun yarısı derin bir kaba alınıp, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, zeytinyağı ve tuz eklenir.
- Kalan un da azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamur tezgah üzerine alınıp, çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır.
- Karelere kesilen hamurun üzerine peynirli, maydanozlu iç malzemesinden konulup, üç tarafı sıkıca kapatılır.
- Kızartma tenceresine zeytinyağı konulup kızdırılır.
- Üçer dörder yağa atılan pişilerin üzerine kaşıkla kızgın yağ atıla atıla çevirerek kızartılır.
- Kızaran pişiler kağıt havlu üzerine alınıp, tercihen sıcak servis edilir.
ay vallahi sen bizim aileden gibisin yaa oleeey :)
YanıtlaSilDamak zevkimiz aynı demek ki, ne güzel bir gün bir sofrada buluşalım :) sevgiler.
Sil