Enginar Kalbi Yemeği Tarifi
Bebek Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Sapı Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 25-30 adet enginar kalbi
- 15-20 adet enginar sapı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Bebek enginarların dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
- Enginar saplarının dış kısımları da soyulup, çatala gelecek büyüklükte doğranır.
- Enginarlar ve enginar sapları kararmaması için limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
- Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
- Enginarlar ve enginar sapları limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
- Yemeğe yarım limonun suyu, tuz ve su eklenir.
- Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da eklenerek ılık servis edilir.
ay bunları çok severiz biiz. kereviz yaprakları yemeğisi dee, brokoli taze filizi salatası, turp otu filan gibi. :)
YanıtlaSilSevmediğimiz ot yok ki :) Çok teşekkür ederim.
Sil