Enginar Kalbi Yemeği Tarifi
Bebek Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Sapı Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
- 25-30 adet enginar kalbi
 - 15-20 adet enginar sapı
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 tatlı kaşığı un
 - 2 su bardağı su
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - Yarım demet dereotu
 - Limon suyu
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Bebek enginarların dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
 - Enginar saplarının dış kısımları da soyulup, çatala gelecek büyüklükte doğranır.
 - Enginarlar ve enginar sapları kararmaması için limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
 - Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
 - Enginarlar ve enginar sapları limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
 - Yemeğe yarım limonun suyu, tuz ve su eklenir.
 - Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
 - Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da eklenerek ılık servis edilir.
 




ay bunları çok severiz biiz. kereviz yaprakları yemeğisi dee, brokoli taze filizi salatası, turp otu filan gibi. :)
YanıtlaSilSevmediğimiz ot yok ki :) Çok teşekkür ederim.
Sil