Cantuccini Nasıl Yapılır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 100 gram badem
- 1 paket hamur kabartma tozu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker çırpılır.
- Zeytinyağı ve azar azar kontrollü olarak un da eklenip, yoğurulur.
- Bademler de bütün olarak eklenip, hamura ince uzun şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp soğuduktan sonra keskin bir bıçakla parçalamadan bir parmak kalınlığında dilimlenip, tekrar tepsiye dizilir.
- Fırın 200 dereceye getirilip, 15-20 dakika iki tarafı da kızarana kadar fırında tutulup, çıkartılır.
harika tarif teşekkürler...
YanıtlaSilTakibiniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Silsert mi yumuşak mı buu yaa :)
YanıtlaSilSon fırınlanmış haliyle sert ama ikinci fırınlamadaki süreye göre sertliğini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
SilHarika görünüyor. Deep'in tavsiyesi ile geldim. Ben de beklerim. Selamlar :))
YanıtlaSilHoşgeldiniz:) En kısa sürede ziyaret edeceğim ama maalesef ailedeki sağlık sorunları nedeniyle yorumunuzu bile ancak görebildim.Sevgilerimle.
SilMerhaba. Deep sayesenide keşfettim sizi. Blogunuz çok güzel. Görüşmek dileğiyle.
YanıtlaSilMerhaba, ailedeki sağlık sorunlarımız nedeniyle paylaşımlara biraz ara verdim ama en kısa sürede görüşmek dileğiyle...
SilDeeptone'nin tavsiyesiyle sizi ziyarete geldim,gerçekten çok isabetli bir tavsiye olmuş😊Çok severim catuccini hemen deniyeceğim bu tarifinizi.Sevgiler.
YanıtlaSilHoşgeldiniz, beğendiğinize sevindim.Her zaman beklerim, sevgilerimle...
SilÇok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık :) Deep,sizi önermiş,memnun oldum tanıştığımıza :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Ben de ziyaretinize memnun oldum, sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle...
Sil