8 Mart 2019 Cuma

ÇİKOLATALI ÇÖREK

Çikolatalı Çörek Tarifi
Çikolatalı Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket instant maya 
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3,5-4 su bardağı un 
  • Nutella benzeri sürülebilir kıvamda çikolata 
Yapılışı:
  • Derin bir kabın içinde instant maya, süt ve toz şeker karıştırılıp, on dakika kadar beklenir.
  • Yumurta akları, zeytinyağı ve azar azar elenmiş un da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tezgahta merdane ile ince uzun dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Kenarlardan biraz boşluk kalacak şekilde nutella benzeri çikolata sürülüp; kaşığın tersiyle yayılıp, düzeltilir.
  • Hamur uzun kısmından rulo olarak sarıldıktan sonra iki parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış fırın kabına yan yana dizilir.
  • Üstlerine ayrılan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.
  • Bir saat kadar da tepside mayalanıp ara boşlukların kapanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...