Çikolatalı Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5-4 su bardağı un
- Nutella benzeri sürülebilir kıvamda çikolata
Yapılışı:
- Derin bir kabın içinde instant maya, süt ve toz şeker karıştırılıp, on dakika kadar beklenir.
- Yumurta akları, zeytinyağı ve azar azar elenmiş un da eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamur tezgahta merdane ile ince uzun dikdörtgen şeklinde açılır.
- Kenarlardan biraz boşluk kalacak şekilde nutella benzeri çikolata sürülüp; kaşığın tersiyle yayılıp, düzeltilir.
- Hamur uzun kısmından rulo olarak sarıldıktan sonra iki parmak kalınlığında dilimlenir.
- Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış fırın kabına yan yana dizilir.
- Üstlerine ayrılan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür.
- Bir saat kadar da tepside mayalanıp ara boşlukların kapanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.