1 Mart 2019 Cuma

KALBURABASTI

Kalburabastı Tarifi
Kalburabastı Nasıl Yapılır
Kalburabasma Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı(oda sıcaklığında)  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 3-3,5 su bardağı un 
  • İrice dövülmüş ceviz 
Şerbeti: 
  • 3,5 su bardağı su 
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • Birkaç damla limonsuyu 

Yapılışı:

  • Toz şeker ve su derin bir tencereye konulup, koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • İndirmeye yakın limon suyu da eklenip, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Un ve ceviz haricindeki diğer malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar kontrollü eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur biraz dinlendirildikten sonra parçalar kopartılıp; kalbur, kevgir yada rendeye bastırılarak izleri çıkartılır.
  • İçine irice ceviz parçalarından konulup, iki kenarı birleştirilip kapatıldıktan sonra ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırına konulup, yaklaşık 50 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Kıtır kıtır olsun isteniyorsa, yanmaya yakın fırında bekletilip, alınır.
  • İlk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti kaşıkla dökülüp, bir süre sonra ters yüz edilerek her yerinin şerbeti çekmesi sağlanır.

1 yorum:

  1. Çok teşekkürler.Anne tarifleri her zaman tercihimiz, deneyelim :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...