Kalburabastı Nasıl Yapılır
Kalburabasma Tarifi
- 125 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3-3,5 su bardağı un
- İrice dövülmüş ceviz
- 3,5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limonsuyu
Yapılışı:
- Toz şeker ve su derin bir tencereye konulup, koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
- İndirmeye yakın limon suyu da eklenip, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Un ve ceviz haricindeki diğer malzemeler karıştırılır.
- Un azar azar kontrollü eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur biraz dinlendirildikten sonra parçalar kopartılıp; kalbur, kevgir yada rendeye bastırılarak izleri çıkartılır.
- İçine irice ceviz parçalarından konulup, iki kenarı birleştirilip kapatıldıktan sonra ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırına konulup, yaklaşık 50 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
- Kıtır kıtır olsun isteniyorsa, yanmaya yakın fırında bekletilip, alınır.
- İlk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti kaşıkla dökülüp, bir süre sonra ters yüz edilerek her yerinin şerbeti çekmesi sağlanır.
Çok teşekkürler.Anne tarifleri her zaman tercihimiz, deneyelim :)
YanıtlaSil