Yemlik Otu Salatası Tarifi
Yemlik Otu Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5-6 kök yemlik otu
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 diş sarımsak
- 9-10 adet sele zeytini
Yapılışı:
- Yemlik otları ayıklanır, bol suda hiç kum kalmayıncaya kadar yıkanır.
- Kök kısımlarının çabuk pişmesi için + şeklinde bıçakla kesilir.
- Çatala gelecek büyüklükte doğranır.
- Kaynayan suya atılıp, kökler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilip, servis tabağına alınır.
- Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuz karıştırılıp, üzerine dökülür.
- Hurma zeytini veya sele zeytini de eklenerek ılık servis edilir.
Bayılırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler...
Sil