Tahinli Üzümlü Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5-6 su bardağı un
Aralara sürmek için:
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin
- 1,5 su bardağı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
- Cevizler biraz dişe gelecek şekilde irice dövülür.
- Kuş üzümü sıcak su içinde bekletilip, biraz yumuşayınca süzülüp, kurulanır.
- Susam yağsız tavada karıştırılarak yakmadan kavrulur.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurtanın sarısı, toz şeker, kabartma tozu ve nişasta yoğurma kabında karıştırılır.
- Un azar azar kontrollü eklenerek sert olmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamur üç parçaya ayrılıp, her parça iki yağlı kağıt arasında merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır.
- Açılan her hamurun kenarlarından biraz boşluk kalacak şekilde iki yemek kaşığı tahin sürülüp, iki yemek kaşığı da toz şeker serpilir.
- Tahinin üzerine ceviz ve kuş üzümü serpilir.
- Hamur uzun kenarı boyunca rulo şeklinde yuvarlanır.
- Fırça ile çırpılmış yumurta akı sürülüp, her tarafına bolca kavrulmuş susam serpilir.
- Bir parmak kalınlığında kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.