Armutlu Kek Nasıl Yapılır
Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 adet armut
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Eritilip, soğutulmuş tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış veya yağlı kağıt konulmuş bir kalıba karışım dökülür.
- Armutlar dikine ikiye bölünüp, çekirdekleri temizlenir.
- İnce ince doğranmış armut dilimleri, kekin üzerine istenen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 45 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.