Limon Soslu Kurabiye Tarifi
Limonlu Sos Tarifi
Lemon Curt Nasıl Yapılır
Limonlu Sos (Lemon Curt) Malzemeleri:- 1 su bardağı limon suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Kurabiye Malzemeleri:- Limonların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle bir limonun kabuğu rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
- Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağı eklenir.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 175 derece fırında 10-15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra altlarına limon sosu sürülerek birbirine yapıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.