11 Mart 2019 Pazartesi

AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet büyük boy ayva 
  • Yarım limonun suyu 
  • 24 yemek kaşığı toz şeker (her ayvaya üçer yemek kaşığı)
  • 5 su bardağı su 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 5 adet karanfil 
  • 1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği 
  • Ayvaların çekirdekleri
 Kreması: 
  • 200 ml süt kreması 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı: 
  • Ayvalar iyice yıkandıktan sonra ortadan dikine ikiye bölünüp, çekirdek yatağı bıçakla çıkartılıp çekirdekleri ayrılır.
  • Ayvalar soyulup, kararmamaları için limonlu su içine atılarak bekletilir.
  • Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizilen ayvaların çukur kısımlarına üçer yemek kaşığı toz şeker konulur.
  • Ayvaların üzerine kadar su eklenir.
  • Ayvalara renk vermesi için; suyun içine tarçın çubuğu, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri ve hibiskus çiçekleri eklenir.
  • Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirilip, fırın kabına alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karamelize olana kadar pişirilir. 
  • Piştikten sonra hibiskus çiçekleri, karanfil taneleri, ayva çekirdekleri, tarçın çubukları içinden çıkartılır.
  • Üzerine krema olarak 1 kutu (200 ml) süt kremasını pudra şekeri ekleyip, mikserle koyulaşana kadar çırpıp buzdolabında soğuttuktan sonra kullandım.
  • Siz isterseniz ayvalar soğuyunca çukur kısımlara kaymak veya krem şanti koyarak servis edebilirsiniz.
  • Fırın torbasında elmalı ayva tatlısı yapmak isterseniz daha önce paylaştığım tarifi de aşağıda ki kırmızı linke tıklayarak yapabilirsiniz.
    https://nergismevsimi.blogspot.com/2012/05/ayva-tatlisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...