Elmas Kurabiye nasıl yapılır
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - 1 adet yumurta
 - 3 yemek kaşığı Dr.Oetker Dark kakao
 - 3 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 

Üzerine:
- Toz şeker
 - Dr.Oetker Kakaolu Süsleme Kreması veya Nutella vb. gibi sürülebilir çikolata
 
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştırılır.
 - Sırasıyla yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
 - Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
 - Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
 - Her yeri toz şekere bulanarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
 - Kurabiyelerin tam ortasına parmakla veya oklavanın ucuyla bastırılıp, çukur oluşturulur.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
 - Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına kakaolu süsleme kreması sıkılır veya çay kaşığı yardımıyla nutella benzeri sürülebilir çikolata ile doldurulur.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.