9 Mart 2019 Cumartesi

ELMAS KURABİYE

Elmas Kurabiye tarifi
Elmas Kurabiye nasıl yapılır
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı                      
  • 1 çay bardağı pudra şekeri        
  • 1 adet yumurta                          
  • 3 yemek kaşığı Dr.Oetker Dark kakao                
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
 
Üzerine:
  • Toz şeker 
  • Dr.Oetker Kakaolu Süsleme Kreması veya Nutella vb. gibi sürülebilir çikolata
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştırılır.
  • Sırasıyla yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Her yeri toz şekere bulanarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
  • Kurabiyelerin tam ortasına parmakla veya oklavanın ucuyla bastırılıp, çukur oluşturulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına kakaolu süsleme kreması sıkılır veya çay kaşığı yardımıyla nutella benzeri sürülebilir çikolata ile doldurulur.
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...