Elmas Kurabiye nasıl yapılır
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı Dr.Oetker Dark kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
- Toz şeker
- Dr.Oetker Kakaolu Süsleme Kreması veya Nutella vb. gibi sürülebilir çikolata
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelene kadar karıştırılır.
- Sırasıyla yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Her yeri toz şekere bulanarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır.
- Kurabiyelerin tam ortasına parmakla veya oklavanın ucuyla bastırılıp, çukur oluşturulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına kakaolu süsleme kreması sıkılır veya çay kaşığı yardımıyla nutella benzeri sürülebilir çikolata ile doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.