4 Mart 2019 Pazartesi

KOLAY PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
Kolay Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı: 
  • Portakallar derin bir kapta suyun içinde bekletilip, fırçalanarak iyice yıkanır.
  • Portakalların dış kabukları rendenin ince tarafı ile çok derin olmayacak şekilde rendelenir.
  • Portakal kabukları soyulup, beyaz kısımları bıçak yardımıyla kesilip, atılır.
  • Tencereye konulan kabuklar her defasında suyu değiştirilerek iki üç defa acısı çıkana kadar kaynatılıp, süzülür.
  • Kabuklar soğuduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında kesilir.
  • Başka bir tencerede su ve portakal suyunun içinde toz şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
  • Toz şeker eriyince portakal kabukları da eklenip, önce orta sonra da kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  • Limon suyu da eklenerek bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Kavanozlara boşaltılıp, ters çevrilip soğuması beklenir.
  • Vaktiniz varsa kabukları yuvarlayıp ipe dizerek biraz daha oyalayıcı olan daha önce paylaştığım portakal kabuğu reçeli yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. resimler o kadar canlı canlı ki sanki kokusu geldi burnuma ..harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafları gün ışığında çekince renkler epey canlı çıkmış :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...