Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır
Kolay Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
- 2 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Portakallar derin bir kapta suyun içinde bekletilip, fırçalanarak iyice yıkanır.
- Portakalların dış kabukları rendenin ince tarafı ile çok derin olmayacak şekilde rendelenir.
- Portakal kabukları soyulup, beyaz kısımları bıçak yardımıyla kesilip, atılır.
- Tencereye konulan kabuklar her defasında suyu değiştirilerek iki üç defa acısı çıkana kadar kaynatılıp, süzülür.
- Kabuklar soğuduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında kesilir.
- Başka bir tencerede su ve portakal suyunun içinde toz şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Toz şeker eriyince portakal kabukları da eklenip, önce orta sonra da kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
- Limon suyu da eklenerek bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Kavanozlara boşaltılıp, ters çevrilip soğuması beklenir.
- Vaktiniz varsa kabukları yuvarlayıp ipe dizerek biraz daha oyalayıcı olan daha önce paylaştığım portakal kabuğu reçeli yapabilirsiniz.
resimler o kadar canlı canlı ki sanki kokusu geldi burnuma ..harika..
YanıtlaSilFotoğrafları gün ışığında çekince renkler epey canlı çıkmış :) Çok teşekkürler.
Sil