Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır
Kök Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram ıspanak
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı domates püresi
- Yarım limonun suyu
- Karabiber
- Tuz
- 5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Mercimekler bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün biraz diri kalacak şekilde haşlanıp, kara suyu dökülür.
- Ispanakların sadece kökleri ve biraz da yaprağından ayrılır.
- Kökler hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa iyice yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Kuru soğan ince doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Salça ve domates püresi de eklenerek kavrulur.
- Tencereye ıspanak kökleri, bulgur, tuz, limon suyu, haşlanmış yeşil mercimek ve nohutta eklenip karıştırılır.
- Üzerini geçecek kadar su eklenip, kısık ateşte pişirilir.
sunum ne güzel olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil