Çiriş Otu Kavurması Nasıl Yapılır
Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram çiriş otu
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Çiriş otunun kök kısmındaki ince zar gibi kısımlar ayıklanır.
- Ayrılan yapraklar, iyice yıkanır.
- Zeytinyağı konulmuş tavada ince doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
- Çiriş otları ince ince doğranıp, tavaya eklenerek, yumuşayana kadar kavrulur.
- Ocaktan almaya yakın yumurtalar kırılıp, pişirilir.
- Karabiber serpilerek sıcak servis edilir.
İlk kez duydum. Bulursam deneyeyim. Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilÖzellikle Doğu Anadolu'da çok bilinen otlardanmış ama biz yeni tanıdık herhalde :)
Silyumurtalı otlar bana ayvalığımı babaannemi bir zamanlar babaannemin küçük neşeli torunu olduğum o harikulade günleri hatırlatıyor..elinize sağlık...sevgilerimle...
YanıtlaSilHemen her otu ya haşlarız yada yumurta kırarız değil mi :) Buralarda ot da çok olunca babaannenizi hiç unutmayacaksınız ne güzel :)
Silşimdi enginar sapını okurken aklımdaydı bu daaa :) bu otlar sadece egede oluyoo yaa. sen de izmirli miydin kiii :)
YanıtlaSilİzmir'de oturuyorum ama izmir'in biraz daha kuzeyindenim :) Bu ot Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da daha çok biliniyormuş herhalde buralarda yeni yeni satılmaya başlandı.
Sil