22 Nisan 2019 Pazartesi

ÇİRİŞ OTU KAVURMASI

Çiriş Otu Kavurması Tarifi
Çiriş Otu Kavurması Nasıl Yapılır
Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması Tarifi
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram çiriş otu 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Çiriş otunun kök kısmındaki ince zar gibi kısımlar ayıklanır.
  • Ayrılan yapraklar, iyice yıkanır.
  • Zeytinyağı konulmuş tavada ince doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
  • Çiriş otları ince ince doğranıp, tavaya eklenerek, yumuşayana kadar kavrulur.
  • Ocaktan almaya yakın yumurtalar kırılıp, pişirilir.
  • Karabiber serpilerek sıcak servis edilir. 
 

6 yorum:

  1. İlk kez duydum. Bulursam deneyeyim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Doğu Anadolu'da çok bilinen otlardanmış ama biz yeni tanıdık herhalde :)

      Sil
  2. yumurtalı otlar bana ayvalığımı babaannemi bir zamanlar babaannemin küçük neşeli torunu olduğum o harikulade günleri hatırlatıyor..elinize sağlık...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen her otu ya haşlarız yada yumurta kırarız değil mi :) Buralarda ot da çok olunca babaannenizi hiç unutmayacaksınız ne güzel :)

      Sil
  3. şimdi enginar sapını okurken aklımdaydı bu daaa :) bu otlar sadece egede oluyoo yaa. sen de izmirli miydin kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'de oturuyorum ama izmir'in biraz daha kuzeyindenim :) Bu ot Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da daha çok biliniyormuş herhalde buralarda yeni yeni satılmaya başlandı.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...