1 Mayıs 2019 Çarşamba

GÜL ÇÖREK

Gül Çörek Tarifi
Gül Çörek Nasıl Yapılır
Mayalı Çörek Tarifi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt                                         
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurtanın akı                           
  • 1 paket instant maya          
  • 1 yemek kaşığı toz şeker                                                      
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı: 
  • Yumurtanın sarısı üstüne sürmek için ayrılır.
  • Ilık süte maya ve toz şeker eklenip, karıştırılır. 
  • Derin bir kabın içinde diğer malzemelerle karıştırılır.
  • Un da azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üstü örtülüp yarım saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Tezgaha alınan hamur bir kez yoğurulup, bezelere ayrılır.
  • Çok az unlanmış tezgahta merdane ile her biri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açılır. 
  • Her yuvarlak parça bıçakla dörde kesilerek, üçgenler şekildeki gibi sekiz tanesi üst üste getirilip, rulo gibi yuvarlanır.  
  • Yuvarlanan rulolar tam ortasından bıçakla iki parçaya ayrılıp, oluşan yapraklar elimizle biraz açılarak gül şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir. 
                               
                                                           

2 yorum:

  1. Bayılıyorum senin görselliğine. Ben o kadar üşenirim ki böyle yapıp bir de yaptıklarımı çekmeye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çektiğin fotoğrafları bilmesem inanacağım :) Çok teşekkür ederim.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...