Gül Çörek Nasıl Yapılır
Mayalı Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Yumurtanın sarısı üstüne sürmek için ayrılır.
- Ilık süte maya ve toz şeker eklenip, karıştırılır.
- Derin bir kabın içinde diğer malzemelerle karıştırılır.
- Un da azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üstü örtülüp yarım saat kadar sıcak bir ortamda mayalandırılır.
- Tezgaha alınan hamur bir kez yoğurulup, bezelere ayrılır.
- Çok az unlanmış tezgahta merdane ile her biri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açılır.
- Her yuvarlak parça bıçakla dörde kesilerek, üçgenler şekildeki gibi sekiz tanesi üst üste getirilip, rulo gibi yuvarlanır.
- Yuvarlanan rulolar tam ortasından bıçakla iki parçaya ayrılıp, oluşan yapraklar elimizle biraz açılarak gül şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Tepside de yarım saat mayalandırılıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
Bayılıyorum senin görselliğine. Ben o kadar üşenirim ki böyle yapıp bir de yaptıklarımı çekmeye..
YanıtlaSilÇektiğin fotoğrafları bilmesem inanacağım :) Çok teşekkür ederim.
Sil