11 Mayıs 2019 Cumartesi

KURU YUFKA BÖREĞİ

Kuru Yufka Böreği Tarifi
Kuru Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Sahur Böreği Tarifi
Malzemeler:

  • 6 adet kuru yufka 
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1,5 çay bardağı süt 
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz 

İç malzemesi: 

  • Yarım kilogram lor veya rendelenmiş beyaz peynir 
  • Maydanoz
Yapılışı: 

  • Zeytinyağı, süt ve yumurtaya biraz da tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
  • Kuru yufkalar çiçek sprey şişesi ile su sıkılarak veya irice bir kaç parçaya kırıldıktan sonra içine su doldurulmuş geniş bir kaba kısa süre batırılıp, çıkartılarak ıslatılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ıslatılan bir yufka boşluk bırakmadan yayılır.
  • Yufkanın üzerine zeytinyağlı sostan bir kaç kaşık dökülür.
  • Lorlu maydanozlu karışımdan da yayılıp, yufkalar ve iç malzemesi bitene kadar devam edilir.
  • Son kat yufka da ıslatılıp, yayıldıktan sonra kalan zeytinyağlı sos her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
  • Börek dilimlendikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...