22 Mayıs 2019 Çarşamba

MANGAL SOSLU FIRINDA TAVUK

Mangal Soslu Tavuk Tarifi
Mangal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Soslu Tavuk Tarifi
Mangal Sosu Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 kilogram kemiksiz tavuk kalça
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı kekik 
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı biber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Yoğurt, biber salçası, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Kemiksiz tavuk kalçaları bu sosa iyice bulanarak, üzeri streç film ile kapatılıp bir gece veya en az bir kaç saat bu sos içinde bekletilir.
  • Tavuklar yağlanmış fırın tepsisine dizilip, önceden 190 derece ısıtılmış fırında veya fırının ızgarasında kızarana kadar ters yüz edilerek pişirilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...