Mangal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Soslu Tavuk Tarifi
Mangal Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram kemiksiz tavuk kalça
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı acı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Yoğurt, biber salçası, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile karıştırılarak sos hazırlanır.
- Kemiksiz tavuk kalçaları bu sosa iyice bulanarak, üzeri streç film ile kapatılıp bir gece veya en az bir kaç saat bu sos içinde bekletilir.
- Tavuklar yağlanmış fırın tepsisine dizilip, önceden 190 derece ısıtılmış fırında veya fırının ızgarasında kızarana kadar ters yüz edilerek pişirilir.
Bunu bende yapıyorum. Çok güzel oluyor :)
YanıtlaSilSize de afiyet olsun o zaman :) Sevgiler...
Sil