Fıstıklı Bomba Kurabiye Nasıl Yapılır
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1,5-2 su bardağı kadar un
- 15 yemek kaşığı kadar fıstık ezmesi
Yapılışı:
- Fıstık ezmesini hazır kullanmayıp, kendiniz hazırlamak isterseniz en alttaki kırmızı linklere tıklayarak yapabilirsiniz.
- Zeytinyağı, ılık su ve toz şeker karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan yaklaşık on beş, yirmi adet parça kopartılıp, yuvarlanır.
- Her parça birer birer merdane ile ince olarak açılır.
- Fıstık ezmesinden bir tatlı kaşığı kadar alınıp yuvarlandıktan sonra açılan hamurun içine konulup bohça gibi kapatılır.
- Fazlalık hamur alttan mutfak makası ile kesilip, ek yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10-12 dakika kadar üzeri beyaz kalacak şekilde fırının başından ayrılmadan pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri serpilip, servis edilir.
- https://nergismevsimi.blogspot.com/2012/05/fistik-ezmesi.html
- https://nergismevsimi.blogspot.com/2018/04/sut-recelli-fistik-ezmesi.html
elinize sağlık çok güzel görünüyor...en kısa zamanda deneyecegim..
YanıtlaSilBlogumda farklı bir İzmir Bombası tarifi de var ama isterseniz bu tarifin içine nutella benzeri çikolatalardan koyup, İzmir Bombası da yapabilirsiniz.Çok teşekkürler.
Sil