Saray Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- Un kalın tabanlı bir tencereye konulup, en küçük ocağın en az alevinde unun rengi değişmeden yarım saat karıştırılarak kavrulur.
- Kavrulan unun içine oda sıcaklığında tereyağı ve zeytinyağı eklenip, on dakika daha kavrulmaya devam edilir.
- Pudra şekeri ve vanilya da eklenip, pudra şekeri karışana kadar biraz daha çevrilir.
- Küçük boy bir kabın içine yağlı kağıt serilip, kavrulan un dökülür.
- Önce kaşığın tersi ile sonra bardağın altı ile sonra tekrar kaşığın tersi ile iyice bastırılarak üzeri düzleştirilir.
- Sıcakken dilimlenip, oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulur.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirilip, üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.
- Uzun süre tazeliğini koruyan helva daha sonra buzdolabına koyulmadan da saklanabilir.
Tam Ramazanlık Teşekkürler :)
YanıtlaSilSize de afiyet olsun :)
Siltam iftar davetleri için, ellerine sağlık....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Silhem kolay hem güzel görünüyor...teşekkür ederiz...elinize sağlık...
YanıtlaSilHakikaten çok kolay bir tarif ama sanki biraz daha kalın olsa daha iyi olurdu diye düşündüm.Siz biraz daha kalın olsun isterseniz ya malzeme miktarını arttırın yada daha küçük bir kabın içinde yapın derim :)
Sil