Fesleğenli Rulo Çörek Tarifi
Kurutulmuş Domatesli Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu kurutulmuş fesleğen
- 15- 20 adet kurutulmuş domates
- 1 demet taze fesleğen
- 200 gram kaşar peyniri rendesi
- 200 gram lor
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletilir.
- Yumuşayan domateslerin suyu süzülüp, minik minik doğranır.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, lor, tuz, baharatlar, doğranmış domatesler ve taze fesleğen yaprakları karıştırılarak iç hazırlanır.
- Un elenir.
- Ilık sütün içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
- İnstant maya, ılık su, zeytinyağı, kurutulmuş fesleğen karıştırılıp, elenmiş un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek sıcak bir ortamda mayalanması için yarım saat bekletilir.
- Hamur iki katına ulaşıp mayalandıktan sonra iki parçaya ayrılır.
- Her parça merdaneyle dikdörtgen şeklinde ince uzun açılır.
- İç malzemesi yayıldıktan sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır.
- Bir iki parmak kalınlığında bıçakla kesilip, kesilen taraf üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Yarım saatte tepsi de mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
Fesleğeni çok severim, elinize sağlık.
YanıtlaSilO zaman bu çöreği beğeneceğinizi umuyorum, çok teşekkürler.
Sil