26 Mayıs 2019 Pazar

FESLEĞENLİ ÇÖREK

Fesleğenli Çörek Tarifi
Fesleğenli Rulo Çörek Tarifi
Kurutulmuş Domatesli Çörek Tarifi
Malzemeler: 
  • 1,5 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 5 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı dolusu kurutulmuş fesleğen
İç Malzemesi:
  • 15- 20 adet kurutulmuş domates 
  • 1 demet taze fesleğen 
  • 200 gram kaşar peyniri rendesi
  • 200 gram lor
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber 
  • Tuz

 Yapılışı: 
  • Kurutulmuş domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletilir.
  • Yumuşayan domateslerin suyu süzülüp, minik minik doğranır.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, lor, tuz, baharatlar, doğranmış domatesler ve taze fesleğen yaprakları karıştırılarak iç hazırlanır.
  • Un elenir.
  • Ilık sütün içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • İnstant maya, ılık su, zeytinyağı, kurutulmuş fesleğen karıştırılıp, elenmiş un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek sıcak bir ortamda mayalanması için yarım saat bekletilir.
  • Hamur iki katına ulaşıp mayalandıktan sonra iki parçaya ayrılır.
  • Her parça merdaneyle dikdörtgen şeklinde ince uzun açılır.
  • İç malzemesi yayıldıktan sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır.
  • Bir iki parmak kalınlığında bıçakla kesilip, kesilen taraf üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Yarım saatte tepsi de mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.


2 yorum:

  1. Fesleğeni çok severim, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bu çöreği beğeneceğinizi umuyorum, çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...