Peynirli Pide Tarifi
Pide tarifi
Malzemeler:- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 250 gram kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Susam
Yapılışı:
- Yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır.
- Zeytinyağı, yumurta, tuz ve azar azar da un eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
- Bu arada pidenin iç malzemesi hazırlanır.
- Rendelenmiş kaşar peynirine, çırpılmış yumurtalar, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenip karıştırılır.
- Hamur altı parçaya ayrılıp, üzeri örtülür.
- Her parça unlanmış tezgahta merdane ile ince açıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ikişer ikişer yerleştirilir.
- İç malzemesi üzerine yayıldıktan sonra hamurun kenarları kıvrılıp, fırçayla zeytinyağı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-15 dakika kontrollü olarak kenarları kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.