21 Mayıs 2019 Salı

ERİŞTE ÇORBASI

Erişte Çorbası Tarifi
Erişte Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1,5 su bardağı erişte 
  • 5-6 su bardağı sıcak su 
  • Yarım su bardağı domates püresi 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede un yakmadan kavrulur.
  • Domates püresi ve domates salçası da eklenip, biraz daha çevrilir.
  • Suyu ve tuzu da eklenir.
  • Su kaynadıktan sonra erişteler eklenip, yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın kuru nane ve karabiberi de eklenip ocaktan alınır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...