Erişte Çorbası Nasıl Yapılır
- 1,5 su bardağı erişte
- 5-6 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Zeytinyağı konulmuş tencerede un yakmadan kavrulur.
- Domates püresi ve domates salçası da eklenip, biraz daha çevrilir.
- Suyu ve tuzu da eklenir.
- Su kaynadıktan sonra erişteler eklenip, yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın kuru nane ve karabiberi de eklenip ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.