Enginar Kalpli Taze Bakla Favası Tarifi
Fava Tarifi
- 3-4 adet enginar kalbi
- 1 adet kuru soğan
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
- Yarım kilogram taze bakla içi
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Yapılışı:
- Enginar kalplerinin varsa dıştaki sert yaprakları kopartılıp, ortadan ikiye bölünerek bir tatlı kaşığı un ve limonlu su konulmuş bir kap içinde bekletilir.
- Zeytinyağı konulmuş tavada un ve yemeklik doğranmış soğanlar pembeleştirilir.
- Enginar kalpleri de eklenip üzerini geçecek kadar sıcak su konularak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Baklalar dış kabukları bıçakla çizilerek iç baklalar çıkartılır.
- Sıcak su dolu bir tencerede on on beş dakika kadar haşlanan baklaların suyu süzülüp, biraz soğuyunca iç kabukları da soyulur.
- Zeytinyağı konulmuş tavada yemeklik doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar pembeleştirilir.
- Haşlanıp kabukları soyulmuş baklalar, çok az toz şeker, tuz ve limon suyu da eklenip çatalla hiç pütür kalmayana kadar ezilir veya blenderden geçirilir.
- Hazırlanan taze bakla favası servis tabağına yayıldıktan sonra enginar kalpleri de üzerine yerleştirilir.
- Limon dilimleri ve dereotu ile süslenip ılık olarak servis edilir.
Enginar çok severim ama bu şekilde hiç yapmadım.
YanıtlaSilBen de bir de böyle denemek istedim :)
SilHarika görünüyor ,ellerine sağlık,
YanıtlaSilhiç böyle denememiştim enginarı zamanı geçmeden deneyeyim hemen...
Çok teşekkürler.Çanak enginar içinde fava tarifini çok görüyoruz ya neden olmasın deyip bir de böyle yapalım dedim :)
Silnefis tarif nefis sunum ...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil