13 Mayıs 2019 Pazartesi

İÇ BAKLALI PİLAV

İç Baklalı Pilav Tarifi
İç Baklalı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı baldo pirinç 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 1 su bardağı taze iç bakla 
  • 3 adet taze soğan 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pirinçler ılık su içinde su soğuyana kadar bekletildikten sonra yıkanıp, süzülür.
  • Baklaların kabukları çıkartılır.
  • Zeytinyağında doğranmış taze soğanlar biraz çevrilir.
  • Pirinç ve kabukları çıkarılmış iç baklalar eklenir.
  • Tuzu ve sıcak suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
  • Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • Baklaları ezmeden bir kez karıştırılıp, tercihen sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. ah en sevdiğim yemeklerden biri buuu, eh egeli olarak yaniii :) enginarlı pilav daaa :) enginarlı bakla ise en sevdiğim sebze yemeği, kerevizle birlikte. ayrıcaa, kuzu etli enginar, kuzu etli arapsaçı. bizim girit yemekleri işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde et yenilmeyince kuzu etliler hariç diğer hepsini severek yapıp, yiyoruz.Bir de yazdıklarınızdan ayrı hem enginarlı hem iç baklalı bahar pilavı tarifim var gördünüz mü :)
      https://nergismevsimi.blogspot.com/2015/05/bahar-pilavi.html

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...