İç Baklalı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı taze iç bakla
- 3 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler ılık su içinde su soğuyana kadar bekletildikten sonra yıkanıp, süzülür.
- Baklaların kabukları çıkartılır.
- Zeytinyağında doğranmış taze soğanlar biraz çevrilir.
- Pirinç ve kabukları çıkarılmış iç baklalar eklenir.
- Tuzu ve sıcak suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
- Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Baklaları ezmeden bir kez karıştırılıp, tercihen sıcak servis edilir.
ah en sevdiğim yemeklerden biri buuu, eh egeli olarak yaniii :) enginarlı pilav daaa :) enginarlı bakla ise en sevdiğim sebze yemeği, kerevizle birlikte. ayrıcaa, kuzu etli enginar, kuzu etli arapsaçı. bizim girit yemekleri işteee :)
YanıtlaSilBizim evde et yenilmeyince kuzu etliler hariç diğer hepsini severek yapıp, yiyoruz.Bir de yazdıklarınızdan ayrı hem enginarlı hem iç baklalı bahar pilavı tarifim var gördünüz mü :)
Silhttps://nergismevsimi.blogspot.com/2015/05/bahar-pilavi.html