Kabak Çiçeği Omleti Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 20-30 adet kabak çiçeği
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı tuzsuz lor
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 2-3 adet taze soğan
- Dereotu
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kabak çiçekleri yıkanıp; sapları, kenarındaki yeşil kısımları ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
- Lor derin bir kaba alınıp, zeytinyağı ve sütle ezilir.
- İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir.
- Yumurtalar, karabiber ve tuz da eklenip çırpılarak karışım tavaya dökülecek kıvama getirilir.
- Yapışmaz bir tava yağlandıktan sonra bu karışımın yarısı dökülüp, üzerine kabak çiçekleri dizilir.
- Kalan karışımda yayılıp, kısık ateş üzerinde kapak yardımıyla çevrilerek iki tarafı da pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
hariak bir tarif ...çok teşekkürler...sevgiler..siz bence Giritlisiniz...bana öyle bir hisler geldi:))
YanıtlaSilGirit'li değilim ama bir tarafımız Rumeli'den, Egeliyiz demek daha doğru sanırım :)
Silbenim babaanne giritli dede midilli göçmeni babaannem yollarda arabayı durdurur otlar toplardı pişirirdi bize rahmetli nurlar içinde yatsın tam bir süzme giritli kadınıydı...
SilMekanları cennet olsun.
SilEskişehir'de bulmak zor ama bulursam yaparım. Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilİlginç değil mi, kabak var ama kabak çiçeği yok :) Umarım bulabilirsiniz, çok teşekkürler.
Silcan evimden vurdun beni :)) bayılırm
YanıtlaSilUmarım kabak çiçeği bulabileceğiniz bir yerdesinizdir :)
Sil