20 Mayıs 2019 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ OMLETİ

Kabak Çiçeği Omleti Tarifi
Kabak Çiçeği Omleti Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 20-30 adet kabak çiçeği 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı tuzsuz lor 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2-3 adet taze soğan 
  • Dereotu 
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kabak çiçekleri yıkanıp; sapları, kenarındaki yeşil kısımları ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
  • Lor derin bir kaba alınıp, zeytinyağı ve sütle ezilir.
  • İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir.
  • Yumurtalar, karabiber ve tuz da eklenip çırpılarak karışım tavaya dökülecek kıvama getirilir.
  • Yapışmaz bir tava yağlandıktan sonra bu karışımın yarısı dökülüp, üzerine kabak çiçekleri dizilir.
  • Kalan karışımda yayılıp, kısık ateş üzerinde kapak yardımıyla çevrilerek iki tarafı da pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.


8 yorum:

  1. hariak bir tarif ...çok teşekkürler...sevgiler..siz bence Giritlisiniz...bana öyle bir hisler geldi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girit'li değilim ama bir tarafımız Rumeli'den, Egeliyiz demek daha doğru sanırım :)

      Sil
    2. benim babaanne giritli dede midilli göçmeni babaannem yollarda arabayı durdurur otlar toplardı pişirirdi bize rahmetli nurlar içinde yatsın tam bir süzme giritli kadınıydı...

      Sil
  2. Eskişehir'de bulmak zor ama bulursam yaparım. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç değil mi, kabak var ama kabak çiçeği yok :) Umarım bulabilirsiniz, çok teşekkürler.

      Sil
  3. can evimden vurdun beni :)) bayılırm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kabak çiçeği bulabileceğiniz bir yerdesinizdir :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...