19 Mayıs 2019 Pazar

CREAM TART

Cream Tart Tarifi
Cream Cake Tarif
Harf Pasta Tarifi
Rakam Pasta Tarifi
Cream Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 200 gram tereyağı 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket damla sakızlı vanilya 
  • 3 su bardağı un 
Kreması:
  • 400 ml süt kreması 
  • 300 gram labne peynir 
  • 80 gram beyaz çikolata 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket (2 poşet)krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı kadar koyu kıvamlı meyve püresi
  • 10 adet çilek ve karadut
Üzerine:
  • 15-20 adet çilek
  • 4-5 adet makaron
  • 10 adet beze
  • Pasta süsleme şekerleri



Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurta sarıları çırpılır.
  • Pudra şekeri ve vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur iki parçaya ayrılıp, her parça iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir parmak kalınlığında açılır.
  • Açılan hamurlar yağlı kağıtla birlikte tepsiye alınıp, buzdolabında yarım saat bekletilir.
  • Üzerine istenen harf veya şekil çizilerek kesilen kağıt şablon olarak kullanılarak hamurun üzerine yerleştirilir.
  • Kağıdın etrafındaki hamurlar bıçakla kesilip, kenar parçaları çıkartılır.
  • Tepsi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alınan kurabiye büyük boy ve çok kırılgan olduğu için tamamen soğuyana kadar tepsinin içinde bekletilir.
  • Ayrılan ikinci hamura da aynı işlemler yapıldıktan sonra onun da tamamen soğuması beklenir.
  • Beyaz çikolata benmari usulü eritilir.
  • Krem şanti poşetleri soğuk süt ile iyice kabarana kadar çırpılır.
  • Süt kremaları derin bir kaba alınıp, koyulaşana kadar çırpılır.
  • Çırpılan süt kremasına; pudra şekeri, krem şanti, eritilmiş ve ılımış  beyaz çikolata, suyu süzülmüş labne peyniri de eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kremadan bir çay bardağı kadarı ayrılıp; karadut, çilek veya vişne benzeri bir meyvenin koyu kıvamlı püresi ile karıştırılır.
  • Pişen kurabiyelerden birisi dikkatlice alınıp, servis tabağına yerleştirilir.
  • Krema karışımı uç takılmamış sıkma torbasına doldurulup, kurabiyelerin iç ve dış kenarı boyunca yan yana sıkılır.
  • Başka bir sıkma torbasına meyve püreli krema konulup, tam ortaya sıkıldıktan sonra araya meyve parçaları yerleştirilip tekrar meyve püreli krema sıkılarak meyvelerin üstü kapatılır.
  • Kurabiye üzerindeki kremanın donması için yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Buzdolabından çıkartıldıktan sonra diğer kurabiye de dikkatlice üzerine yerleştirilir.
  • Kalan krema da boşluk kalmayacak şekilde iç ve dış kenarlar boyunca yan yana sıkılıp, üzerindeki kremanın donması için yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Servis etmeye yakın bir zamanda üzeri çilek dilimleri, makaron, bezeler ve pasta süsleme şekerleri ile süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...