Cream Cake Tarif
Harf Pasta Tarifi
Rakam Pasta Tarifi
Cream Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 3 su bardağı un
- 400 ml süt kreması
- 300 gram labne peynir
- 80 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket (2 poşet)krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı kadar koyu kıvamlı meyve püresi
- 10 adet çilek ve karadut
Üzerine:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurta sarıları çırpılır.
- Pudra şekeri ve vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur iki parçaya ayrılıp, her parça iki yağlı kağıt arasında yaklaşık bir parmak kalınlığında açılır.
- Açılan hamurlar yağlı kağıtla birlikte tepsiye alınıp, buzdolabında yarım saat bekletilir.
- Üzerine istenen harf veya şekil çizilerek kesilen kağıt şablon olarak kullanılarak hamurun üzerine yerleştirilir.
- Kağıdın etrafındaki hamurlar bıçakla kesilip, kenar parçaları çıkartılır.
- Tepsi önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınan kurabiye büyük boy ve çok kırılgan olduğu için tamamen soğuyana kadar tepsinin içinde bekletilir.
- Ayrılan ikinci hamura da aynı işlemler yapıldıktan sonra onun da tamamen soğuması beklenir.
- Beyaz çikolata benmari usulü eritilir.
- Krem şanti poşetleri soğuk süt ile iyice kabarana kadar çırpılır.
- Süt kremaları derin bir kaba alınıp, koyulaşana kadar çırpılır.
- Çırpılan süt kremasına; pudra şekeri, krem şanti, eritilmiş ve ılımış beyaz çikolata, suyu süzülmüş labne peyniri de eklenerek iyice karıştırılır.
- Kremadan bir çay bardağı kadarı ayrılıp; karadut, çilek veya vişne benzeri bir meyvenin koyu kıvamlı püresi ile karıştırılır.
- Pişen kurabiyelerden birisi dikkatlice alınıp, servis tabağına yerleştirilir.
- Krema karışımı uç takılmamış sıkma torbasına doldurulup, kurabiyelerin iç ve dış kenarı boyunca yan yana sıkılır.
- Başka bir sıkma torbasına meyve püreli krema konulup, tam ortaya sıkıldıktan sonra araya meyve parçaları yerleştirilip tekrar meyve püreli krema sıkılarak meyvelerin üstü kapatılır.
- Kurabiye üzerindeki kremanın donması için yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabından çıkartıldıktan sonra diğer kurabiye de dikkatlice üzerine yerleştirilir.
- Kalan krema da boşluk kalmayacak şekilde iç ve dış kenarlar boyunca yan yana sıkılıp, üzerindeki kremanın donması için yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Servis etmeye yakın bir zamanda üzeri çilek dilimleri, makaron, bezeler ve pasta süsleme şekerleri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.