Baklava Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi
Kadayıflı Baklava Yufkası Tarifi
Malzemeler:- 500 gram baklavalık yufka
- 500 gram taze tel kadayıf
- 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 250 gram tereyağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Yapılışı:
- Toz şeker, su ve yarım limon derin bir tencerede bir iki taşım şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Ocak kapatıldıktan sonra şerbetin soğuması için bekletilir.
- Tel kadayıflar elimizle parçalandıktan sonra eritilip, soğutulmuş tereyağından 5-6 yemek kaşığı üzerine dökülüp iyice karıştırılır.
- Üç adet baklavalık yufkanın aralarına fırçayla biraz eritilip soğutulmuş tereyağından sürülerek yufkalar üst üste serilir.
- Yufkaların üzerine tel kadayıf yayılıp, irice dövülmüş ceviz serpildikten sonra sıkı bir şekilde rulo yapılarak sarılır.
- Yufkalar, kadayıf ve cevizler bitene kadar rulo yapılır.
- Rulolardan iki parmak kalınlığında dilimler kesilerek fırın tepsisine yan yana sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek kızarana kadar pişirilir.
- Kadayıflı yufka dilimleri fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet hepsinin üzerine gelecek şekilde kepçeyle dökülür.
- Şerbetini çektikten sonra üzerine ceviz serpilip servis edilir.
beni aştı bu tarif...harika görünüyorlar..yine süper bir tarif...çok teşekkür ederiz..sevgilerimle...
YanıtlaSilBaklavalık yufka hazır olunca aslında çok kolay bir tarif, bence denemelisiniz.
Sil