28 Mayıs 2019 Salı

KADAYIFLI BAKLAVA

Kadayıflı Baklava Tarifi
Baklava Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi 
Kadayıflı Baklava Yufkası Tarifi
Malzemeler:

  • 500 gram baklavalık yufka 
  • 500 gram taze tel kadayıf 
  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz 
  • 250 gram tereyağı
 Şerbeti: 
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su 
  • Yarım limon 



Yapılışı:
  • Toz şeker, su ve yarım limon derin bir tencerede bir iki taşım şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Ocak kapatıldıktan sonra şerbetin soğuması için bekletilir.
  • Tel kadayıflar elimizle parçalandıktan sonra eritilip, soğutulmuş tereyağından 5-6 yemek kaşığı üzerine dökülüp iyice karıştırılır.
  • Üç adet baklavalık yufkanın aralarına fırçayla biraz eritilip soğutulmuş tereyağından sürülerek yufkalar üst üste serilir.
  • Yufkaların üzerine tel kadayıf yayılıp, irice dövülmüş ceviz serpildikten sonra sıkı bir şekilde rulo yapılarak sarılır.
  • Yufkalar, kadayıf ve cevizler bitene kadar rulo yapılır.
  • Rulolardan iki parmak kalınlığında dilimler kesilerek fırın tepsisine yan yana sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek kızarana kadar pişirilir.
  • Kadayıflı yufka dilimleri fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet hepsinin üzerine gelecek şekilde kepçeyle dökülür.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerine ceviz serpilip servis edilir.

2 yorum:

  1. beni aştı bu tarif...harika görünüyorlar..yine süper bir tarif...çok teşekkür ederiz..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklavalık yufka hazır olunca aslında çok kolay bir tarif, bence denemelisiniz.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...