Tahinpare Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket karbonat (5 gram)
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Derin bir yoğurma kabında eritilip soğutulmuş tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yumurta, tahin, irmik ve karbonat iyice karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Biraz dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Fırından çıkartılan tahinpareler soğurken şerbeti hazırlanır.
- Tencereye su, toz şeker ve bir kaç damla limon suyu konularak kıvam alana kadar kaynatılır.
- Soğuyan tahinparelerin üzerine ilk sıcaklığı geçen sıcak şerbet dökülür.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra istenirse antep fıstığı, hindistan cevizi vs. ile süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.