1 Haziran 2019 Cumartesi

TAHİNPARE

Tahinpare Tarifi
Tahinpare Tatlısı Nasıl Yapılır
 Malzemeler: 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı tahin 
  • 1 çay bardağı irmik 
  • 1 paket karbonat (5 gram)
  • 3 su bardağı un  
Şerbeti: 
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • 4 su bardağı su 
  • Bir kaç damla limon suyu 
Yapılışı: 
  • Derin bir yoğurma kabında eritilip soğutulmuş tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yumurta, tahin, irmik ve karbonat iyice karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
  • Biraz dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elimizle yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen hamurlar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Fırından çıkartılan tahinpareler soğurken şerbeti hazırlanır.
  • Tencereye su, toz şeker ve bir kaç damla limon suyu konularak kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Soğuyan tahinparelerin üzerine ilk sıcaklığı geçen sıcak şerbet dökülür.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra istenirse antep fıstığı, hindistan cevizi vs. ile süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...