14 Haziran 2019 Cuma

BADEMLİ KURABİYE

Bademli Kurabiye Tarifi
Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Badem 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve yumurta sarıları karıştırılır.
  • Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamurlar önce çırpılmış yumurta akına sonra badem kırıntılarına bulanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Hepsinin üzerine birer badem batırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...