Mayalı Poğaça Tarifi
Lorlu Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
- 150 gram lor
- Maydanoz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
Yapılışı:
- Lor, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılarak, iç malzemesi hazırlanıp bekletilir.
- Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
- Ilık süt, instant maya ve toz şeker eklenip, karıştırılır.
- Zeytinyağı ve yumurta da eklenip, karıştırılır.
- Tuz ve kalan un da eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri bezle örtülüp sıcak bir ortamda bir saat hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, elimizle biraz açılır.
- İç malzemesi konulup şekil verildikten sonra kapatılır.
- Önce sulandırılmış pekmeze daha sonra da susama bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde aralıklı olarak dizilir.
- Üstlerine bıçakla çok derin olmayan çizikler atılır.
- Tepside de yarım saat mayalanması beklendikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.