21 Haziran 2019 Cuma

LORLU POĞAÇA

Poğaça Tarifi
Mayalı Poğaça Tarifi
Lorlu Poğaça Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
İç Malzemesi: 
  • 150 gram lor
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
Üstüne: 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • Yarım çay bardağı su  
  • Susam 

Yapılışı: 
  • Lor, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılarak, iç malzemesi hazırlanıp bekletilir.
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • Ilık süt, instant maya ve toz şeker eklenip, karıştırılır.
  • Zeytinyağı ve yumurta da eklenip, karıştırılır.
  • Tuz ve kalan un da eklenerek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri bezle örtülüp sıcak bir ortamda bir saat hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, elimizle biraz açılır.
  • İç malzemesi konulup şekil verildikten sonra kapatılır.
  • Önce sulandırılmış pekmeze daha sonra da susama bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde aralıklı olarak dizilir.
  • Üstlerine bıçakla çok derin olmayan çizikler atılır.
  • Tepside de yarım saat mayalanması beklendikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...