Ev Yapımı Tereyağı Nasıl Yapılır
Süt Kaymağından Tereyağı Yapımı Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kadar süt kaymağı
Yapılışı:
- Yoğurt yapmak için alınan bir kaç kilogram çiğ süt, çelik tencerede kaynatılırken üzerinde oluşan kaymak tabakası kevgirle süzülüp alınarak tereyağ yapmak için bir kaç hafta süresince ağzı kapalı bir kap içinde buzdolabının dondurucu kısmında biriktirilir.
- Biriktirilen süt kaymağı yeterli miktara ulaşınca dondurucudan çıkartılıp, buzdolabı kısmına alınır.
- Süt kaymağı buzdolabında yumuşadıktan sonra mutfak robotunda veya krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır.
- Yağ iyice topaklanıp suyu ayrılmaya başlayınca süzgeçten geçirilir.
- Süzgece alınan yağın üzerine soğuk su dökülüp, yavaş yavaş kaşıkla bastırılarak elde edilen tereyağ bir kaba alınır.
- Tereyağı buzdolabına konulup, bir kaç gün içinde tüketilir.
- Süzgeçten alta geçen su hamurişlerinde veya çorba vb. gibi yerlerde su yerine kullanılır.
Orijinal tarif https://www.dokuzuncubulut.com/index.php/temel-tarifler/463-tereyagi.html blogundan alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.