17 Haziran 2019 Pazartesi

KAPARİ REÇELİ

Kapari Reçeli Tarifi
Kapari Reçeli Nasıl Yapılır
Kapari Tomurcuğu Reçeli Tarifi
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı kapari tomurcuğu 
  • 3 su bardağı su 
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:
  • Kapari tomurcukları dallarından ayrılıp, yaprakları temizlenir, iyice yıkanır.
  • Derince bir kabın içine konulup, kaparilerin üzerini geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
  • Sabah ve akşam günde iki defa olmak üzere suyu değiştirilip, her defasında suyu yenilenir.
  • Acı kokusu kalmayıncaya kadar yaklaşık bir hafta günde iki kez suyu değiştirilmeye devam edilir. 
  • Tatlanıp acısı giderilen kapari tomurcuklarının suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerinde bekletilir.
  • Su ve toz şeker derin bir kabın içinde şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Kapari tomurcukları da eklenip, kısık ateşte şurup koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenir.
  • Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatıldıktan sonra ters çevrilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...