Kapari Reçeli Nasıl Yapılır
Kapari Tomurcuğu Reçeli Tarifi
Malzemeler: - 2 su bardağı kapari tomurcuğu
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Kapari tomurcukları dallarından ayrılıp, yaprakları temizlenir, iyice yıkanır.
- Derince bir kabın içine konulup, kaparilerin üzerini geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
- Sabah ve akşam günde iki defa olmak üzere suyu değiştirilip, her defasında suyu yenilenir.
- Acı kokusu kalmayıncaya kadar yaklaşık bir hafta günde iki kez suyu değiştirilmeye devam edilir.
- Tatlanıp acısı giderilen kapari tomurcuklarının suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerinde bekletilir.
- Su ve toz şeker derin bir kabın içinde şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Kapari tomurcukları da eklenip, kısık ateşte şurup koyulaşıp kıvam alana kadar kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenir.
- Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatıldıktan sonra ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.