Limon Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram çok kalın kabuklu limon
- 6 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Yapılışı:
- Limonlar derin bir kapta suyun içinde bekletilip, fırçalanarak iyice yıkanır.
- Limonların sarı dış kabukları rendenin ince tarafı ile çok derin olmayacak şekilde rendelenir.
- Limonlar portakal kabuğu soyar gibi dikine dilimlenir.
- Tencereye konulan kabuklar her defasında suyu değiştirilerek iki üç defa acısı çıkana kadar kaynatılıp, süzülür.
- Kabuklar soğuduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında kesilir.
- Limon dilimlerinin iç zar kısmı çıkartılıp, elimizle parçalara ayrılır.
- Tencereye su ve toz şeker konulup toz şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Toz şeker eriyince önce limon kabukları sonra da limonun iç kısımları eklenir.
- Kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
- Kavanozlara boşaltıldıktan sonra kapağı kapatılıp ters çevrilerek soğuması beklenir.
- Rendelenen sarı dış kabuklar bir kez yıkanıp, kağıt havlu ile iyice kurulandıktan sonra saklama kabı içinde dondurucuda saklanarak gerektiğinde tatlı, kek vb katılarak kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.