25 Haziran 2019 Salı

LİMON REÇELİ

Limon Reçeli Tarifi
Limon Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram çok kalın kabuklu limon
  • 6 su bardağı toz şeker                         
  • 3 su bardağı su              


Yapılışı:
  • Limonlar derin bir kapta suyun içinde bekletilip, fırçalanarak iyice yıkanır.
  • Limonların sarı dış kabukları rendenin ince tarafı ile çok derin olmayacak şekilde rendelenir.
  • Limonlar portakal kabuğu soyar gibi dikine dilimlenir.
  • Tencereye konulan kabuklar her defasında suyu değiştirilerek iki üç defa acısı çıkana kadar kaynatılıp, süzülür.
  • Kabuklar soğuduktan sonra kibrit çöpü kalınlığında kesilir.
  • Limon dilimlerinin iç zar kısmı çıkartılıp, elimizle parçalara ayrılır.
  • Tencereye su ve toz şeker konulup toz şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
  • Toz şeker eriyince önce limon kabukları sonra da limonun iç kısımları eklenir.
  • Kısık ateşte koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  • Kavanozlara boşaltıldıktan sonra kapağı kapatılıp ters çevrilerek soğuması beklenir.
  • Rendelenen sarı dış kabuklar bir kez yıkanıp, kağıt havlu ile iyice kurulandıktan sonra saklama kabı içinde dondurucuda saklanarak gerektiğinde tatlı, kek vb katılarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...