15 Haziran 2019 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU BROWNİ KURABİYE

Browni kurabiye tarifi
Browni kurabiye nasıl yapılır
Çikolata soslu browni kurabiye tarifi
Çikolata soslu kurabiye tarifi
Islak kurabiye tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 su bardağı un
  Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
Üzerine:
  • 1 paket Dr.Oetker Bitter Çikolata Sosu 
  • 2 su bardağı  süt 
  • Antep fıstığı
Yapılışı: 
  • Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
  • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 
  • Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
  • Tencerede bir paket çikolata sosu sütle pişirilir.
  • Kurabiyelerin üzerine çay kaşığı ile çikolata sosu dökülüp, antep fıstıkları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...