Browni kurabiye nasıl yapılır
Çikolata soslu browni kurabiye tarifi
Çikolata soslu kurabiye tarifi
Islak kurabiye tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzerine:
- Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
- Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
- Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
- Tencerede bir paket çikolata sosu sütle pişirilir.
- Kurabiyelerin üzerine çay kaşığı ile çikolata sosu dökülüp, antep fıstıkları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.