Kadayıf Çanağında Muhallebi Nasıl Yapılır
- 250 gram kadayıf
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Tereyağ ve vanilya haricindeki malzemelerle muhallebi pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın tereyağ eklenip, karıştırılır.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya da eklenip üzerine streç film değecek şekilde örtülüp, soğumaya bırakılır.
- Kadayıflar erimiş tereyağı ve pudra şekeri ile karıştırılır.
- Muffin kalıplarına paylaştırılıp, ortasına çay bardağının dibi ile bastırılır.
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar bekletilip, çıkarılır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan çanaklar servis tabağına alınıp, soğumuş muhallebi çanakların içine paylaştırılır.
- Fıstık, fındık veya meyvelerle üzeri süslenip, servis edilir.
şahane görünüyor ya canım çok çekti tam bir sütlü tatlı delisi olduğum için...elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ama maalesef ikram etme butonumuz yok, affola :)
Sil