20 Haziran 2019 Perşembe

KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi
Kadayıf Çanağında Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram kadayıf 
  • 125 gram eritilmiş tereyağı 
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 
Muhallebisi için: 
  • 2 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı: 
  • Tereyağ ve vanilya haricindeki malzemelerle muhallebi pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın tereyağ eklenip, karıştırılır.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya da eklenip üzerine streç film değecek şekilde örtülüp, soğumaya bırakılır.
  • Kadayıflar erimiş tereyağı ve pudra şekeri ile karıştırılır.
  • Muffin kalıplarına paylaştırılıp, ortasına çay bardağının dibi ile bastırılır.
  • 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar bekletilip, çıkarılır soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan çanaklar servis tabağına alınıp, soğumuş muhallebi çanakların içine paylaştırılır.
  • Fıstık, fındık veya meyvelerle üzeri süslenip, servis edilir.

2 yorum:

  1. şahane görünüyor ya canım çok çekti tam bir sütlü tatlı delisi olduğum için...elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ama maalesef ikram etme butonumuz yok, affola :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...