26 Haziran 2019 Çarşamba

ABUGANNUŞ

Abugannuş Tarifi
Köz Patlıcan Salatası Tarifi
Malzemeler: 
  • 4-5 adet patlıcan 
  • 3-4 adet kırmızı biber 
  • 3-4 adet yeşil biber 
  • 2-3 adet domates 
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi 
  • Maydanoz
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Patlıcan, domates, biber ve kuru soğanlar tercihen odun ateşi üzerinde veya fırının ızgarasında közlenir.
  • Közlenen sebzelerin sıcakken kabukları soyulup, doğranır.
  • Biraz tuz ile dövülen sarımsaklar, zeytinyağı ve tuz da eklenir.
  • Bütün malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alındıktan sonra üzerine nar ekşisi gezdirilerek servis edilir. 




2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...