12 Haziran 2019 Çarşamba

PESTO SOSLU PAPPARDELLE MAKARNA

Pesto Soslu Makarna Tarifi
Pesto Soslu Pappardelle Nasıl Yapılır
Fesleğen Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler: 
  • 250 gram Pappardelle  Makarna 
  • 1 litre sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Pesto Sos Malzemeleri:
  • 2 demet taze fesleğen 
  • 100 gram parmesan peyniri 
  • 50 gram çam fıstığı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • Tuz 
Pesto Sos Yapılışı:
  • Taze fesleğenin yaprakları ayrılıp, iyice yıkanıp suyu süzdürülür.
  • Çam fıstıkları yağsız tavada yakmadan kavrulup, havanda dövülür.
  • Sarımsaklar da çok az tuz eklenerek havanda dövülür.
  • Malzemelerin hepsi mutfak robotuna alınıp azar azar zeytinyağı eklenerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
  • Robottan alınan karışıma rendelenmiş parmesan peyniri de eklenir.
  • Kavanoza alınarak buzdolabında bekletilir.
Makarnanın Yapılışı:
  • Zeytinyağı ve tuz eklenmiş sıcak su içinde makarna haşlanıp, fazla suyu süzülür.
  • Pesto sosdan bir kaç yemek kaşığı makarnaya karıştırılarak sıcak servis edilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...