Pesto Soslu Pappardelle Nasıl Yapılır
Fesleğen Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram Pappardelle Makarna
- 1 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Pesto Sos Malzemeleri:
- 2 demet taze fesleğen
- 100 gram parmesan peyniri
- 50 gram çam fıstığı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Pesto Sos Yapılışı:
- Taze fesleğenin yaprakları ayrılıp, iyice yıkanıp suyu süzdürülür.
- Çam fıstıkları yağsız tavada yakmadan kavrulup, havanda dövülür.
- Sarımsaklar da çok az tuz eklenerek havanda dövülür.
- Malzemelerin hepsi mutfak robotuna alınıp azar azar zeytinyağı eklenerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
- Robottan alınan karışıma rendelenmiş parmesan peyniri de eklenir.
- Kavanoza alınarak buzdolabında bekletilir.
Makarnanın Yapılışı:
- Zeytinyağı ve tuz eklenmiş sıcak su içinde makarna haşlanıp, fazla suyu süzülür.
- Pesto sosdan bir kaç yemek kaşığı makarnaya karıştırılarak sıcak servis edilir.
bayılırım pesto soslu makarnaya...
YanıtlaSilSize de afiyet olsun :)
Sil