19 Haziran 2019 Çarşamba

MÜCEDDERE

Müceddere Tarifi
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Müceddere Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 1 su bardağı yeşil mercimek 
  • 2 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 5 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • Kırmızı pul biber 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Yeşil mercimek yıkandıktan sonra sıcak su dolu bir tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlanıp suyu süzülür.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Domates püresi veya salça biraz sulandırılarak eklenip kavrulur.
  • Bulgur yıkanıp, süzüldükten sonra eklenir. 
  • Sıcak su, tuz ve haşlanmış mercimek de eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Karabiber ve pul biber de eklenir.
  • Biraz demlendirildikten sonra bir kez karıştırılıp sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. Ben bunu yapıyorum. Adı bu muymuş? Ben mercimekli bulgur pilavı diyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı yapılış şekilleri olsa da Arap mutfağına ait bir yemekmiş ve adı buymuş, yoksa dediğiniz gibi bizim için bildiğimiz mercimekli bulgur pilavı :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...