Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Müceddere Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı domates püresi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yeşil mercimek yıkandıktan sonra sıcak su dolu bir tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlanıp suyu süzülür.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates püresi veya salça biraz sulandırılarak eklenip kavrulur.
- Bulgur yıkanıp, süzüldükten sonra eklenir.
- Sıcak su, tuz ve haşlanmış mercimek de eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Karabiber ve pul biber de eklenir.
- Biraz demlendirildikten sonra bir kez karıştırılıp sıcak servis edilir.
Ben bunu yapıyorum. Adı bu muymuş? Ben mercimekli bulgur pilavı diyordum :)
YanıtlaSilFarklı yapılış şekilleri olsa da Arap mutfağına ait bir yemekmiş ve adı buymuş, yoksa dediğiniz gibi bizim için bildiğimiz mercimekli bulgur pilavı :)
Sil