18 Haziran 2019 Salı

SOĞAN CÜCÜĞÜ BÖREĞİ

Soğan Cücüğü Böreği Tarifi
Cücük Böreği Tarifi
Lorlu Cücük Böreği Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yufka 
  • 500 gram lor 
  • 3 bağ taze soğan cücüğü 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • Karabiber 
  • Tuz
  • 1 adet yumurta 
  • 1,5 çay bardağı süt 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 


Yapılışı: 

  • Soğan cücükleri yıkandıktan sonra ucundaki tohum kısımları kesilip, atılır.
  • Kalan kısım ince ince doğranır.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı konulmuş tavada yumuşayana kadar tuzu ve karabiberi de eklenerek pişirilir.
  • Soğuyunca ince kıyılmış dereotu ve lor da eklenerek böreğin iç malzemesi hazırlanır.
  • Zeytinyağı, süt ve bir yumurta çırpılarak sosu hazırlanır.
  • Yufkaların yarısına bu sostan bir kaç kaşık dökülüp yayıldıktan sonra yufka ikiye katlanıp tekrar sos dökülüp lorlu iç malzemesi yayılır.
  • Yufka rulo olarak sarıldıktan sonra tepsiye yerleştirilir.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem yapıldıktan sonra kalan sos malzemesi böreğin üzerine yayılır.
  • Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince dilimlenip servis edilir.



2 yorum:

  1. hiç duymamıştım bilmiyordum bu böreği tarif için teşekkür ederiz...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle yumurtalı kavurması biliniyor ama aslında böreği ve gözlemesi de güzel oluyor.Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...