Cücük Böreği Tarifi
Lorlu Cücük Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 500 gram lor
- 3 bağ taze soğan cücüğü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğan cücükleri yıkandıktan sonra ucundaki tohum kısımları kesilip, atılır.
- Kalan kısım ince ince doğranır.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı konulmuş tavada yumuşayana kadar tuzu ve karabiberi de eklenerek pişirilir.
- Soğuyunca ince kıyılmış dereotu ve lor da eklenerek böreğin iç malzemesi hazırlanır.
- Zeytinyağı, süt ve bir yumurta çırpılarak sosu hazırlanır.
- Yufkaların yarısına bu sostan bir kaç kaşık dökülüp yayıldıktan sonra yufka ikiye katlanıp tekrar sos dökülüp lorlu iç malzemesi yayılır.
- Yufka rulo olarak sarıldıktan sonra tepsiye yerleştirilir.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yapıldıktan sonra kalan sos malzemesi böreğin üzerine yayılır.
- Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenip servis edilir.
hiç duymamıştım bilmiyordum bu böreği tarif için teşekkür ederiz...sevgilerimle....
YanıtlaSilGenellikle yumurtalı kavurması biliniyor ama aslında böreği ve gözlemesi de güzel oluyor.Çok teşekkürler.
Sil