Şeftalili Galette Tarifi
Şeftalili Galette Nasıl Yapılır
Galette tarifi
Galette nasıl yapılır
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 100 gram soğuk tereyağı
- 1 yemek kaşığı soğuk su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 5-6 adet şeftali
- Toz şeker
- Tarçın
Yapılışı:
- Un, buzdolabından çıkarılıp minik minik doğranmış soğuk tereyağı, toz şeker ve tuz mikserin düşük ayarında kum gibi oluncaya kadar karıştırılır.
- Karışıma yumurta ve bir yemek kaşığı soğuk su da eklenip, önce düşük sonra orta devirde iyice karıştırılır.
- Tezgahta yoğurulan hamur, streç film ile kapatılarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Çok olgun olmayan şeftalilerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılır.
- Şeftaliler biraz kalınca dilimlenip toz şeker ve toz tarçınla karıştırılır.
- Dinlenen hamur, yağlı kağıt üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılıp kağıtla birlikte fırın tepsisine konulur.
- Tepsiye alınan hamurun kenarlarından bir parmak kadar boşluk bırakılıp, üzerine şeftali dilimleri ortadan başlayıp kenara doğru sıralanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında şeftaliler suyunu çekip, hamurların kenarı kızarana kadar yaklaşık yarım saat kontrollü olarak pişirilir.
Kaç gündür canım böyle çay kek turta türü şeyler istiyor denesem ben de başarabilir miyim acaba
YanıtlaSilTam da bu tarif o zaman :) Eminim başarırsınız :)
Silşahane görünüyor...teşekkür ederiz..
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Takibiniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim.
SilHARİKAAAA,şeftalili tarifler gelsin lütfen
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sütlü tatlılara, keklere, pastalara, kompostolara her şeye yakışan bir meyve olabildiğince ben de kullanmaya çalışıyorum.
Sil