10 Haziran 2019 Pazartesi

TAZE KEKİKLİ TUZLU KURABİYE

Taze Kekikli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kekikli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı taze kekik 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Susam 
Yapılışı: 
  • Unun yarısı derin bir kaba alınıp, içine oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, ince kıyılmış taze kekik, elma sirkesi, kabartma tozu, tuz ve toz şeker karıştırılır.
  • Unun kalanı da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. 
  • Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirildikten sonra fındıktan biraz büyükçe parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...