Kekikli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Unun yarısı derin bir kaba alınıp, içine oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, ince kıyılmış taze kekik, elma sirkesi, kabartma tozu, tuz ve toz şeker karıştırılır.
- Unun kalanı da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirildikten sonra fındıktan biraz büyükçe parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
harika görünüyor elinize sağlık teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler...
Sil